Bovenlogo

Wie zijn wij

Ik ben Carel van de Mortel geboren op 26 mei 1973 te Liessel en ben zelfstandig ondernemer in parketvloeren onder de naam VDM Parket.

Voorstellen Carel

Ik ben Gudrun van de Mortel geboren 24 november 1979 te Waalre, en ben assistent accountant op een accountantskantoor.

Voorstellen Gudrun

Van kinds af aan wilde ik al graag een hond. Vrienden van mijn ouders hadden een husky en sindsdien wilde ik graag een husky. In 2000 leerde ik Carel kennen. We zijn in 2001 gaan samenwonen in Deurne en in 2002 kwamen dan onze eerste 2 husky's. Carel wilde in eerste instantie geen hond maar ging toch overstag. We zijn overdag allebei werken waardoor we toen besloten hadden om er twee te nemen zodat ze elkaar hadden om de dag door te komen.
De Siberische husky is een ras wat veel beweging nodig heeft en daarom wilden we wel iets met de honden gaan doen. Nadat we een paar keer met de fokker mee geweest waren als hij ging trainen of een wedstrijd liep zij we beiden enthousiast geworden voor de sledehondensport. We zijn allebei gek op de wintersport en deze sport zou mooi te combineren zijn met het skiën en snowboarden waar we allebei fanatiek in zijn.
In 2002 kochten wij onze 3e hond. In dat jaar hebben we ook nog een hond geleend zodat we toch al met ons eigen team in de C-klasse (4-honden klasse) konden deelnemen aan wedstrijden. Vanaf toen zijn er elk jaar honden bijgekomen. Ondertussen zijn we binnen Deurne nog een keer verhuisd omdat we toch meer tuin wilden waar we onze honden konden laten rennen. In 2007 zijn we weer verhuisd. We hebben toen een boerderij gekocht in het Limburgse Grashoek en wonen daar nu met onze tot nu toe 12 husky's.