Bovenlogo

 

 

Actueel Nieuws

 

15-12-2014 Chiniak's Howling Bugger

Na lang wachten werden dan eindelijk de teven loops. We wilden graag het nest van 2 jaar geleden herhalen, dit omdat we zeer tevreden zijn over de pups. Ze zijn mooi geworden, lief, sociaal en lopen goed. Alles wat wij belangrijk vinden. Na diverse bloedtesten om het ideale dekmoment te bepalen kon ik dan eindelijk 14 oktober vertrekken naar Weissbach om Amy te laten dekken. Na 4 weken een echo laten maken en er was 1 pup te zien. We zijn blij dat het nog een keer gelukt is, dit omdat zowel Amy als Bugger al ouder zijn. We hebben de pup vernoemd naar zijn vader, het is het laatste pupje van hem en we zijn er super blij mee. Met dank aan Dierenartsenpraktijk Horst voor de goede begleiding.

Bugger Amy Bugger

 

31-03-2014 Seizoen 2013-2014

Seizoen 2013-2014 begon niet zoals andere jaren, er lag in december nog maar op weinig plekken voldoende sneeuw om met de honden te kunnen trainen. We zijn niet zoals andere jaren in Italië begonnen met trainen maar deze keer zijn we naar zwitersland gegaan. Was een goede keus aangezien hier de sneeuwcondities nog dermate waren dat de wedstrijden door konden gaan.Het was een mooi seizoen met diverse wedstrijden;
Splügen, San Bernardino, Inzell, Lenk en tot slot het WK in Kandersteg. Carel heeft in de 6-honden klasse gelopen en ik dit jaar weer in de 4-honden klasse met de jeugd. Ben trots om mijn team met maar 1 ervaren hond voorop en de andere 3 waren jaarlingen. We hebben in San Bernardino een mooie 3e plek behaald, tevens mijn 1e podiumplek in de sneeuw. Mega trots op de honden en vooral op Mexx die dit jaar als jaarling voorop moest lopen.

Uitslagen seizoen:
Splügen: Carel 2e, Gudrun 6e
San Bernardino: Carel 1e, Gudrun 3e
Graubundencup: Carel 2e
Inzell DM: Carel 2e, Gudrun 13e
Lenk: Carel 2e, Gudrun 5e
WK Kandersteg: Carel 4eLeidhond Mexx
 

Podium gudrun
Team Gudrun
Dit jaar was het WK in Kandersteg Zwitersland. Hier zijn we alleen met het 6-honden team aan start gegaan. Het was een spannende wedstrijd met voor ons een strijd om de 3e plek. Na de 1e dag stond carel op een 3e plaats met maar 7 seconden voorsprong op de nummer 4. Aangezien er zaterdag een hond over de lijn sprong en carel moest stoppen om deze te corrigeren hebben we op de 2e dag deze plaats niet kunnen behouden en stonden we 4e. Zondag nog geprobeerd om deze achterstand van
1 seconden goed te maken. Helaas zat er dit jaar niet meer in dan een 4e plaats. Toch zijn we heel tevreden en trots op het team.
Kandersteg start
Kandersteg Kandersteg
Kandersteg Kandersteg

 

 

18-02-2013 WSA EK Haidmuhle

Afgelopen weekend zou het hoogtepunt van dit seizoen moeten zijn. Helaas is dit niet helemaal zo gelopen. De 1e dag van onze categorie de 6-honden klasse is door gestuntel van de organisatie gecancelled. De startklok was niet perfect en er onstond een verschil in de starttijd na onze start. Aangezien we dit jaar de eerste dag de honden iets harder hebben laten lopen om de 1e dag een voorsprong op te bouwen ging dus niet door. Door deze tegenslag is een 2e plaats een 3e geworden. De voorsprong die we nodig hadden zou genoeg geweest zijn voor een 2e plek. Echter toch heel tevreden over de prestatie van de honden.

Haidmuhle podium Haidmuhle team
Haidmuhle team Haidmuhle team

 

10-02-2013 Zwitsers Kampioenschap in Lenk

We zijn afgereisd naar het zwitserse Lenk voor het zwitsers kampioenschap. We wilden een keer tegen de zwitsers lopen om te kijken wat we op het EK aankomend weekend vanuit deze hoek kunnen verwachten. Het was een zeer vlakke trail. Door de zeer koude temperaturen was de trail zeer hard en zeer snel. Op zondag een temperatuur van -22 waardoor carel besloten heeft om de honden niet af te remmen maar te kijken wat ze kunnen. Dit resulteerde in een gemiddelde snelheid van 29,2 over een afstand van 10,6 km. Zeer tevreden met een 1e plek, op naar het EK in Haidmuhle.

Lenk

 

03-02-2013 Italiaans Kampioenschap in Auronzo di Cadore

Afgelopen weekend het Italiaans Kampioenschap in Auronzo gelopen. Auronzo is een van de mooiste trails om te lopen. Ook de omgeving in de Dolomieten is prachtig. De trail gaat veel door de bossen wat voor de honden erg leuk en uitdagend is. Zaterdag was de trail mede door veel nieuwe sneeuwval erg zacht en zwaar, de honden zakte veel en diep weg op sommige stukken van de trail. Aangezien het voor ons geen belangrijke wedstrijd was heeft carel veel op de rem gelopen om te zorgen dat de honden geen blessures zouden oplopen. Ook was de afstand 13,8 km wat op deze zware trail resulteerde in een looptijd van 41 min. en 40 sec. Ondanks dat de honden het niet gewend zijn waren ze niet extreem moe. Op zondag was de trail perfect, ze hadden in de nacht en ochtend de trail nog met de pistenbully geprepareerd. De trail was ingekort naar 10,2 km. Vandaag kon carel de honden dus weer wat harder laten lopen wat ons de snelste tijd van onze klasse opleverde. Uiteindelijk een tevreden 2e plaats behaald op het Italiaans Kampioenschap.

Auronzo omgeving Auronzo Prijsuitreiking

 

Pups

Tussen de wedstrijden door zijn we vaak een paar dagen naar huis gereden om de pups te zien groeien.
We zijn zeer tevreden over de pups, hoe ze zich gedragen, hoe ze groeien etc. We zijn blij dat deze combinatie tussen Amy en Bugger geslaagd is. We verwachten veel van deze nakomelingen.
Na Inzell is Andi Birkel naar ons gekomen de pups uit te kiezen. Ze worden komende week gechipt door de Raad van Beheer dus we moesten de keuze maken welke we zelf houden en welke naar Andi en naar Sander & Lonneke gaan. Lastige keuze, het liefst zou ik ze allemaal willen houden. Ben blij dat alle pups een fijne nieuwe plek gevonden hebben en we ze nog vaak zullen terugzien.

Pups kist slapen Pups kist wakker

 

27-01-2013 Inzell

Het weekend na Ulrich hebben we de wedstrijd in Inzell gelopen, hier werd het Bayerische Kampioenschap gehouden. Goed georganiseerd, perfecte stake-out op een camping en een goede trail. Wederom liepen de honden goed en konden we deze wedstrijd met een 2e plaats afsluiten en zijn we dus Vice-Bayerische Meister in de 6 honden-klasse.

 

20-01-2013 Nederlands Kampioen 6-hondenklasse !!!!!!!

Het seizoen is al weer even aan de gang dus even een update over het verloop ervan. We zijn in december weer 2 weken gaan trainen in italië. Vanuit italië zijn we naar de wedstrijd in Maria Alm gegaan, echter werd deze wedstrijd getroffen door veel regen waardoor het wel doorging maar er was maar een trail van 3 km beschikbaar. Wij hebben besloten om niet de lopen, de trail was zacht en diep. We wilden geen blessures oplopen in de start van het seizoen voor 3 km trail. De lokatie en trail is zeker de moeite waard dus volgend jaar zullen we wel weer van de partij zijn. Na Maria Alm zijn we naar huis gegaan voor 4 dagen omdat we de pups ook willen zien opgroeien, deze zijn thuis en worden perfect verzorgd door mijn ouders. Super bedankt hiervoor.

Na 4 dagen thuis wilden we de wedstrijd in Werfenweng lopen, deze werd echter afgelast omdat de stake-out nog te zacht was en ze alle teams dus niet konden plaatsen, echt jammer. Zou het hele seizoen zo worden, het weer zit ons niet mee dit jaar. Veel te warme temperaturen. We zijn dus meteen naar het trainingskamp in Sankt Ulrich vertrokken om hier nog 1,5 week te trainen en aansluitend het NK in Sankt Ulrich te lopen. De honden lopen goed, ze staan er fit bij dus we hebben goede hoop.
De wedstrijd in Ulrich is een 3 daagse wedstrijd, de trail was super hard en we hadden mooi weer en goede temperaturen. Alleen zondag was het wat warmer maar het gaf geen problemen voor de honden.
We hadden dit jaar onze nieuwe leidhond Eros voorop, met trainen doet hij het super. We waren alleen benieuwd of hij het ook kon als het tempo met de wedstrijden hoger is. Dit ging super. De eerste 2 dagen liep hij super, echter door een blessure hebben we samen met de dierenarts besloten om hem de 3e wedstrijddag niet mee te laten lopen. Dus de 3e dag met 5 honden. Eagle ging voorop naast Ice, dit was even afwachten omdat Eagle geen zekere factor is voor voorop, hij is wat onzeker. Hij heeft het echter super gedaan, en we liepen de 3e dag de snelste tijd van onze klasse. SUPER!!
De wedstrijd in Ulrich hebben we dus goed afgesloten, we hebben in het algemene klassement een zeer tevreden 2e plaats behaald met maar 1 seconde achterstand over 3 dagen op de nummer 1.
Het NK in de 6-hondenklasse hebben we gewonnen met een voorsprong 3 min 40 sec op de nummer 2.

NK 2012 Team NK 2012 Prijsuitreiking

 

10-12-2012 Pups geboren

Het was een lange nacht. Vanavond zijn de pups geboren van Amy & Bugger. Amy heeft het super gedaan en er was bijna geen hulp nodig. Er zijn in totaal 7 pups geboren, 2 reuen en 5 teven. Helaas hebben 2 teefjes het niet gered. Als eerst zijn de 2 reuen geboren, daarna alleen nog maar girlpower. Amy is een erg lieve moeder en zorgt erg goed voor haar puppies.

Nest 1 Nest 2

 

20-10-2012 Nestje Wah com mo Amy & Reebooks Gigantic Camelot Bugger

Na lang wachten werd onze Amy eind september toch nog loops. Later als gepland hebben wij op 9 en 10 oktober onze Amy laten dekken door Bugger.

Amy Bugger Amy Bugger 1


De moeder van Amy is Lilly van Michael Vandeweerd, de vader is Baltic van Andi Birkel, beide uit de lijn van Petra Nölle. Het was een nest van 3 pups en ze lopen allemaal voorop, Apache bij Michael Vandeweerd, Asura in het team van Daniele Bigalke en Amy bij ons. Amy is 100% uit de lijn van Petra Nölle. Stamboom.

De reu van het nest is van Andi Birkel.
We hebben gekozen voor zijn leidhond Reebooks Gigantic Camelot Bugger. Hij kan zowel Sprint als MD lopen. Bugger liep met een leeftijd van 9 jaar op het WK 2011 in Donovaly in het B-team van Andi. Hij is daar 2e geworden en dus Vize-Wereldkampioen. Bugger is nu 11 jaar en loopt nog steeds mee in het team van Andi. Bugger is ook de vader van onze Diesel, waar we zeer tevreden over zijn. Het is een grote reu, 64 cm. Stamboom

Nieuws-Amy Bugger
   

 

20-09-2012 Happy Spike & Handsom Mexx

Sinds vandaag is onze roedel uitgebreid met 2 pups die volgend jaar het team mogen versterken.
Links is het teefje Handsome Mexx of Amnesia en rechts is het reutje Happy Spike of Amnesia.

Mexx Spike

 

27-02-2012 WK in Zuberec Slowakije

Afgelopen weekend was het WK van de WSA in Zuberec Slowakije. Na het EK zijn we van Italië naar Haidmuhle in Duitsland gereden om hier nog een paar trainingen te lopen als voorbereiding op het WK.

Training Haidmuhle

Daarna zijn we doorgereden naar Zuberec in Slowakije waar we op dinsdagochtend aankwamen. Caravan en bus op z'n plek gezet en stake-out gemaakt voor de honden. De stake-out plaats was in een museumdorp, het was dus een dorp met de huizen zoals men vroeger leefden, hier kon je binnenkijken en zien hoe het er toen allemaal aan toe ging. Erg mooi gemaakt allemaal.

Museumdorp Museumdorp1

Op woensdag was bij ons de veterinaire check, alle honden die de wedstrijd lopen worden voor de wedstrijd gecontroleerd. Ze waren allemaal goedgekeurd. We hadden dus nog 2 lekkere rustdagen voordat het kampioenschap op vrijdag van start zou gaan. Op donderdagavond was de opening van het kampioenschap. Hiervoor werden we met bussen opgehaald om naar het dorp Zuberec te gaan. Bij de opening werden de landen voorgesteld, was live-muziek en andere optredens.

VetCheck Startgebied Vlaggen
NL-Team Opening

Vrijdag was de eerste wedstrijddag, het was erg jammer dat in dit weekend de temperatuur zo omhoog was gegaan en we zelfs ook lichte regen hebben gehad. Hierdoor was er van de goede harde trail niet veel meer over. De honden zakten vaak erg diep weg. Carel heeft vrijdag dan ook erg voorzichtig gedaan en gezorgd dat de honden zo goed mogelijk weer over de finish kwamen. Desondanks waren de honden echt moe van het harde werken. Cooper eet en drinkt altijd maar zelfs hij wilde zijn beloning nog niet eens hebben. Hij was de hele middag in de caravan geweest en heeft alleen maar geslapen en een paar keer overgegeven. Cooper was 's avonds pas weer een beetje happy in zijn kop, en heeft toen voor het eerst weer wat gegeten en gedronken. We hadden eigenlijk besloten om niet meer te starten maar ze hadden de trail ingekort, het slechtste stuk zou eruit gehaald worden. De ski-joring en de O en A klasse zijn op zaterdag van start gegaan, echter kwam de zon door en werd de wedstrijd vanaf de B-klasse gecancelled. Zaterdag nacht heeft het licht gevroren en de pistenbully is de hele nacht bezig geweest om de trail te maken. Zondag was de trail dan ook goed. Maar aangezien er niets te winnen viel hebben we op zondag de honden hun eigen tempo laten lopen zodat ze happy over de finish kwamen na de slechte ervaring van vrijdag. We zijn op dit WK 7e geworden. Volgend jaar nieuwe kansen.
Zoals Ron de Ruiter zegt "het is de sport van Als en Volgend Jaar".

Team Zuberec

 

14-02-2012 VICE-EUROPEES kampioen 6-honden klasse.

Zonder veel verwachting voor het EK door alle blessures van dit seizoen zijn we naar Tarvisio in Italië gegaan voor het EK van de FISTC. De trail was voor de honden erg uitdagend met veel bochten, stijgingen en afdalingen. De trail werd dan ook bestempeld als Rock and Roll. Er lag wel sneeuw maar veel was het niet. Veel bladeren, stenen en zand kwamen er door dus of waxen echt zin had betwijfel ik. De opening was ook niet wat je normaal van een opening verwacht, geen toeschouwers en geen landenpresentatie etc. Er waren 98 starters aanwezig. De afstand voor de 6-honden klasse was maar liefst 14,1 km en dit dan 3 dagen. We waren benieuwd hoe de honden het zouden doen gezien je op de normale wedstrijden rond de 12 km loopt. Boven verwachting stonden we na de eerste wedstrijddag op de 1e plaats met een voorsprong van 9 seconden op de nummer 2 en 19 seconden op de nummer 3. Spannend dus. Zaterdag hebben we de voorsprong op de nummer 2 niet kunnen behouden en zijn we gezakt naar de 2 plaats met een achterstand van 21 seconden, dit hadden we wel verwacht omdat onze Rossi niet in het team stond. Deze reu missen we echt in het team, hij is snel en erg sterk. Maar de afstand op de nummer 3 hebben we wel kunnen vergroten tot 1 min en 25 sec. De honden hebben het goed gedaan en we zijn boven verwachting zeer tevreden. De 3e dag hebben we onze 2e plaats behouden en zijn dus VICE-EUROPEES kampioen geworden in de 6-honden klasse. 
De organisatie van dit EK vonden wij echt slecht, er was geen aankleding van het start-finish gebied, de startnummers mocht je niet houden (wat normaal wel is) en ook waren er door de organisatie zelf geen prijzen geregeld (alleen de medaille van de FISTC) etc. We waren met 5 teams vertegenwoordigd in Tarviso waarvan 2 op het podium. Roderick Glastra is 3e geworden in de 8-honden klasse. Ron de Ruiter heeft zijn kans op zijn podiumplek laten liggen door een musher in zijn categorie die in de problemen was te helpen. Dit getuigt van sportiviteit en zou eerder beloont moeten worden dan genegeerd.
Voor uitslagen en een verslag kijk op website van de FISTC.
We zijn benieuwd naar het WK van de WSA op 24/25/26 februari in Zuberec Slowakije.

Podium B1 Team Nederland Tarvisio1e plaats Massimo Martini (I)
2e plaats Carel van de Mortel (NL)
3e plaats Luca Castelletta (I)

 

07-02-2012 Wedstrijd Inzell

Vanuit Todtmoos zijn we naar Inzell vertrokken. Het was steenkoud in Inzell en de trail was daardoor mega hard. De wedstrijd was super goed georganiseerd. De stake-out was op een camping en er waren dus alle voorzieningen aanwezig. Na de trainingen in Todtmoos met Rossi in het team waren we van plan om Rossi ook deze wedstrijd weer in het team van Carel te laten lopen. Maar na zaterdag bleek zijn blessure nog niet weg en voor Rossi is dit seizoen voorbij. We denken doordat de trail zo hard en snel was dat het tempo en de ondergrond nog te hard was. Carel moest dus de 2e dag eigenlijk wederom met 5 honden starten. Ik ben de 2e dag niet gestart omdat ik de eerste dag 2x hard gevallen was en behoorlijk last van mijn schouder had. Daarom hadden we besloten dat Amy uit mijn team terug ging naar het team van Carel zodat hij met 6 honden een trainingsloop kon doen voor het kampioenschap van aankomend weekend. Daardoor liep hij op zondag wel buiten mededingen.

Team Carel Inzell Inzell Team Gudrun

 

02-02-2012 Wedstrijd Todtmoos

Na een korte periode thuis zijn we afgelopen donderdag weer vertrokken naar de wedstrijd in Todtmoos. Het was een leuke en goed georganiseerde wedstrijd. De trail was dit keer anders dan voorgaande jaren. Ik heb met 4-honden gelopen en carel met 6. Het zal weer niet waar zijn maar wederom een blessure, zoals tot nu toe het gehele seizoen. Dit keer kon Amy op zondag niet mee in het team van Carel. Dus op zondag weer met 5 honden aan de start. Aangezien we toch niets te verliezen hadden hebben we onze jaarling Eagle op zondag voorop gezet naast Ice. Hij heeft het super gedaan, alleen de laatste 800 meter voor de finish was het gigantisch druk met publiek langs de trail, dit vond Eagle nog wat eng en hier hielt hij dan ook een beetje in. Maar voor zijn eerste keer heeft hij een super prestatie neergezet.
Linkse foto is mijn C-team, rechtse foto is gemaakt bij een korte training op woensdag om te kijken of alle geblesserde honden weer fit zijn voor de komende wedstrijd.

C team Todtmoos Training Todtmoos

 

25-01-2012 Na lange tijd een update-tje

Door alle drukte ontbrak het aan tijd om de website te updaten, maar hier is hij dan.
Na alle trainingen met de kar en de karrenwedstrijd in Hardenberg zijn we op 16 december 2011 naar de sneeuw vertrokken om daar te trainen voor de komende wedstrijden. Hiervoor zijn we weer naar Italië gegaan. Aangezien onze Diesel hier vorig jaar een slechte ervaring had heeft het wat moeite gekost om het vertrouwen van Diesel weer terug te winnen. Maar na een tijdje is dit gelukt en liep ook Diesel weer goed in de trainingen.

Training Langtaufers Terugkomst

Dit jaar wilde ik ook met de wedstrijden meedoen, met 2 honden. Tijdens het trainen in Italië is er besloten dat ik met 4 honden kon gaan lopen. Maar omdat ik in Italië niet kan trainen omdat ze allemaal in 1 team door Carel getraind worden was het voor mij wel extra spannend. In Werfenweng heb ik mijn eerste wedstrijd met 4 honden gelopen en het was helemaal geweldig. Het was voor onze honden de eerste wedstrijd van het seizoen. Carel had op zaterdag wat problemen doordat de honden diep wegzakte en door een verkoping bij het inhalen. Op zondag was hij beter tevreden maar ze liepen nog niet zoals ze vorig jaar liepen, dus er moet nog aan gewerkt worden. In Werfenweng hebben we vanaf donderdag aan 1 stuk door sneeuw gehad. Toen we dus op maandag naar de volgende lokatie wilde vertrekken moesten we de bus en caravan uitgraven. Uiteindelijk heeft carel een 3e plaats behaald in de 6-honden klasse en ik ben 6e geworden in de 4-honden klasse, volgende keer de remmat eerder omhoog.

Nieuws - Werfenweng Nieuws - Bus uitgraven

Vanuit Werfenweng zijn we naar Sankt Ulrich vertrokken om hier nog 2 trainingen te lopen. Deze trainingen bracht niet veel goeds. De trail was wat zacht en door het meelopen van diverse mushers zaten er diepe gaten in de trail. Rossi heeft zich daarin flink verstapt en staat nu stil met een elleboogblessure. Erg balen want hij stond zeker in het 6-honden team van Carel. Ook Eros heeft een pootblessure opgelopen en we hopen dat ze allebei snel herstellen. Voor het komende weekend zijn we vertrokken naar Weissensee om daar de wedstrijd te lopen.
De trail in Weissensee was erg mooi en hard en zeker de moeite waard om heen te gaan. Zaterdag heeft Rossi, na een rustperiode, toch meegelopen in het 6-honden team van Carel. Foute keuze want na 4 km moest Rossi uit het team gehaald worden en in de slee-zak. Erg balen, dus de rest van de trail met 5 honden en Rossi in de slee-zak. Dus weer niet tevreden. Op zondag met 5 honden aan de start, Amy en Ice gingen voor de eerste keer voorop samen. Het was een gok maar de honden hebben super gelopen. Met een achterstand van zaterdag van 49 seconden op de nummer 1 heeft hij dit zondag zeker goed gemaakt en heeft de eerste plaats behaald met een voorsprong van 3,09 minuten.
Ik heb in Weissensee weer met 4-honden gelopen, het was een super ervaring en ik ben dan ook zeer tevreden. Zondag heb ik veel tijd verloren omdat een ander team in de problemen kwam, hier heb ik geholpen en gewacht zodat het team weer in orde was. Mijn tijd was dan ook niet super. Toch heb ik een 4e plaats behaald.

Weissensee

Vanuit Weissensee zijn we weer terug gegaan naar Sankt Ulrich om hier het NK te lopen. Het zou een 3-daagse wedstrijd zijn maar door de storm op vrijdag is deze dag gecancelled. In de voorafgaande week was het prachtig weer in Ulrich, jammer genoeg was het met de wedstrijd niet zo mooi. Carel stond op zaterdag nog op een 4e plaats maar heeft op zondag toch zijn voorganger verslagen en is uiteindelijk 3e geworden op het NK in de 6-hondenklasse. Ik ben met mijn 4-honden team 4e geworden op het NK.

Zonnen Sledes

 

 

24-09-2011 Training is weer begonnen

Toen gisteren de halsbanden weer werden omgedaan wisten alle honden al dat het trainen weer ging beginnen, ze waren gigantisch druk. Afgelopen weken hebben we vroeg in de ochtend als de temperatuur nog koel was de honden al vaak in het bos gelaten om alvast wat aan de conditie te doen.

Nieuws-Bos2 Nieuws-Bos1

Vanmorgen zijn we weer begonnen met trainen, het was 8 graden en de honden hadden er veel zin in.
Voor de jaarlingen Eros en Eagle was het geweldig omdat ze dit jaar voor het eerste mee mochten en niet in de bus moesten achterblijven. Dit jaar beginnen we met 10 honden maar wanneer blijkt dat onze Hurricane het niet meer bij kan houden gaat hij uit het team.
Na de training van het team is Carel nog met de step een rondje gegaan om Humiak en Dash te trainen, maar voor Dash was dit de laatste training. Vorig jaar met trainen ging Dash na een paar kilometer steeds volledig in de remmen. We dachten eerst dat hij het tempo niet meer bij kon houden. Maar nadat Dr. Petra Peer, zij is chiropractor, hem op een trainingskamp heeft gecontroleerd bleek hij problemen met zijn ruggenwervels te hebben. Nadat ze hem gekraakt had ging het weer een paar trainingen en een paar wedstrijden in de Happy Dog goed. Maar op het NK in Sankt Ulrich ging het weer mis. Bij terugkomst in Nederland hebben we foto's laten maken en bleek dat hij beginnende spondylose heeft. Dit is botaangroei aan de ruggenwervels. In het team was dus geen optie meer maar rustig voor de step zodat hij nog wat beweging krijgt zou geen kwaad kunnen, echter dit kan hij ook niet dus is pensioen de enige optie. Omdat we het zielig vinden om hem komende winter 8 weken mee naar de sneeuw te nemen wetende dat hij niet mee kan trainen gaat hij komende winter bij mijn ouders in oostenrijk lekker wandelen.

Nieuws - Training 2 Nieuws - Training 2

 

03-09-2011 Eagle ab Canis Polaris is Kampioen Jeugdklasse Reuen.

Vandaag zijn we naar de Kampioensclubmatch van de Siberian Husky Club Nederland geweest om onze honden door een FCI keurmeester te laten beoordelen. Omdat de FISTC de regels heeft veranderd en dus op een kampioenschap nog honden kan diskwalificeren voor de wedstrijd op basis van de rasstandaard wilden we graag een keuringsrapport hebben om dit te voorkomen. Thuis hadden we wel wat geoefend om de honden netjes aan de riem te laten lopen, dit was echter een ware ramp. Ze trokken alsof ze een harnas aan hadden. Dus zonder verwachting naar de clubmatch.

Het was een zeer warme dag met een temperatuur van 32 graden. Het was een beetje ons geluk aangezien de honden door deze temperatuur wat rustiger waren. Het was een leuke dag met zeer goede resultaten. Cooper en Eros hebben een beoordeling "Zeer Goed" gekregen. Diesel heeft een "Uitmuntend" gekregen. Ice is 4e geworden in de Teven Open Klasse met een beoordeling "Uitmuntend". Onze Eagle is Clubkampioen geworden in de Jeugdklasse Reuen met een beoordeling "Uitmuntend".

Nieuws-Eagle SHKN Nieuws-Ice SHKN

 

26-06-2011 Jaarlijkse Enten

Een drukke gezellige dag. Vandaag was het weer tijd voor de jaarlijkse enting. Alle honden hebben de benodigde entingen voor het komende seizoen weer gehad. Er waren er dit jaar 94. Ondanks dat ze warm weer hadden voorspeld was het prima gegaan. De zon kwam pas in de namiddag door. Alle honden konden lekker in de schaduw liggen.

Nieuws-Enten Nieuws-Enten1

 

16-05-2011 Zomer

Uitgraven stoep Stoep leggen

Druk, druk en nog eens druk. Als het zomerstop is dan hebben we het drukker dan in het seizoen. Tijd voor andere dingen zoals het huis, de tuin en natuurlijk ook de honden. Zo hebben we in de grote speelwei het zand uitgegraven om een groot stuk tegels te leggen. We hebben ook een put gegraven zodat we een grotere opvangbak voor het schrobwater hebben. Voor de honden maakt het allemaal niet uit, zij genieten onder het genot van een heerlijke vleesschenk van de zomerstop.

Zomerstop

 

08-02-2011 EK Campo Felice, 3e plaats in de 6-hondenklasse

Podium 6-hondenklasse
Rene Weber CH, Stephan Krkoska CZ, Carel van de Mortel NL

Podium Campo Felice

Prijsuitreiking met Champagne-douche

Champagnedouche

Hoera, Hoera onze eerste podiumplek op een EK is binnen. Het was de 3e dag nog zenuwslopend spannend. Carel kwam over de finish met de mededeling dat onze leidhond Amy de laatste 3 km niet meer vol galop doorliep en dat de nummer 4 dicht achter hem zat. We dachten dus dat de 3e plaats verloren zou zijn. Dat was dus vol spanning afwachten totdat de nummer 4 over de finish kwam en of de voorsprong van 15 seconden van de eerste 2 dagen genoeg zou zijn. Toen de nummer 4 op ongeveer 2 minuten na Carel over de finish kwam barste het gejuich los. Onze eerste podiumplek op een EK is werkelijkheid. We waren met 6 teams uit Nederland vertegenwoordigd, waarvan 3 teams op het podium eindigden. In de 8 hondenklasse heeft Roderick Glastra de 2e plaats behaald en Onno de Jong de 3e plaats. Campo Felice Kus Ice

Nederlands Team

Campo Felice Team NL

 

05-02-2011 EK Campo Felice (2e dag)

Ook de 2e wedstrijddag is alweer voorbij. We hebben onze 3e plaats kunnen behouden. Gisteren was het verschil met nummer 4 maar slechts 1 seconde. Vandaag hebben we dit kunnen verhogen naar 15 seconden. Het is dus nog steeds erg spannend en we hopen wederom dat we onze 3e plaats morgen kunnen vasthouden. We hebben vandaag de 2e snelste tijd gelopen maar de voorsprong op de nummer 2 is nog te groot. Vandaag werd er 1 uur eerder gestart i.v.m. de temperatuur. De trail was harder dan gisteren waardoor de honden vandaag niet wegzakte. Carel was vandaag erg tevreden over de prestatie van de honden. Voor uitslagen zie de website van de WSA.

 

04-02-2011 EK Campo Felice (1e dag)

De eerste wedstrijddag van het Europees Kampioenschap in Campo Felice is voorbij. Aangezien veel mushers helemaal niet tevreden waren over de trail waren we erg benieuwd hoe het zou gaan. Carel was vandaag bij terugkomst ook helemaal niet tevreden. De honden zakte soms diep weg doordat de trail op sommige stukken heel zacht en diep was, de trail was slecht en onze Diesel had wederom wat moeite met de snelheid. Maar ondanks dit hebben we vandaag de 3e plaats behaald. Dit was al boven verwachting. We hopen dat we dit nog 2 dagen kunnen vasthouden zodat onze 1e podiumplaats op een EK werkelijkheid wordt. Voor informatie en uitslagen zie de website van Campo Felice of van de WSA.

 

31-01-2011 Auronzo di Cadore

Aangezien we het eerste weekend van februari in Campo Felice in Italië het Europees Kampioenschap lopen hebben we er voor gekozen om dit weekend de wedstrijd in Auronzo in Italië te lopen. Vanuit Auronzo is het nog eens 700 km naar Campo Felice dus we waren dan al halverwege. Aangezien Campo Felice van thuis uit een reis van 1600 km is. De trail in Auronzo is erg leuk, afwisselend met veel bochten en hij gaat alleen maar door de bossen. Aangezien de GPS van Carel het in de bossen niet meer deed had hij geen idee hoe snel de honden liepen, wat resulteerde in de eerste plaats op zaterdag met een kleine voorsprong van 11 seconden op Andi Birkel. Op zondag had Diesel toch nog wat moeite met de sneldheid waardoor Carel 2 keer kort is gestopt. Uiteindelijk zijn we met 2 seconden achterstand 2e geworden. We zijn wederom zeer tevreden over de prestatie van de honden.

Auronzo

 

24-01-2011 Nederlands Kampioen

Onze 1e titel is binnen.
In het weekend van 21 t/m 23 januari hebben we de wedstrijd in Sankt Ulrich am Pillersee gelopen. Deze wedstrijd was zowel het Nederlands Kampioenschap, het Oostenrijks Kampioenschap en de 2e run van de Alpencup. De afstand voor de 6-honden klasse was 11,5 km over 3 dagen. Het deelnemersveld was goed met veel en sterke concurrentie. De honden hebben perfect gelopen en we zijn dan ook zeer trots dat we Nederlands Kampioen in de 6-honden klassen geworden zijn. Zeker omdat dit ons 1e seizoen in de 6-honden klasse is. In de Alpencup hebben we een tevreden 3e plaats behaald.

Prijsuitreiking NK

 

10-01-2011 Werfenweng

Afgelopen weekend hebben we de eerste wedstrijd van de Alpencup gelopen. De wedstrijd in Werfenweng is altijd super goed georganiseerd en we gaan hier altijd graag naar toe. We gaan dit jaar voor het eerst in de 6-honden klasse aan start en we waren dan ook erg benieuwd hoe het team erbij staat. In Werfenweng was een sterk deelnemersveld wat fijn is om te zien hoe de honden presteren ten opzichte van de concurrentie. We zijn erg tevreden over de honden en hebben een tevreden 4e plaats gehaald met een verschil van maar 7 seconden op de 3e plaats en in totaal 42 seconden op de nummer 1. Aangezien we in Langtaufers zwaar hebben getraind met temperaturen van -22 graden was het voor de honden dit weekend wennen aan de snelle trail en de warme temperatuur van +5 graden. Rossi had dit weekend wel wat moeite met de temperatuur wat ons op zondag ook de 3e plaats gekost heeft.

Werfenweng

 

25-12-2010 Training Langtaufers

Aangezien het trainingskamp en de wedstrijd in Liebenau is afgezegd blijven we tot Werfenweng in Langtaufers trainen. Het is een zwarte trail maar de honden staan er tot nu toe fit bij. De temperaturen zijn hier erg koud, sommige dagen met -21 graden. Het gemiddelde staat ongeveer op -15 graden.
Leaddogs Kain en Amy, Swingdogs Cooper en Ice, Teamdogs Diesel en Rossi en Wheeldogs Kasimir en Brew van Roderick en Sandra.

Training Langtaufers3

 

20-12-2010 Training Langtaufers

Na de prijsuitreiking van de wedstrijd zijn we naar het trainingskamp in Langtaufers gegaan. Hier blijven we staan tot we naar Liebenau in Oostenrijk vertrekken. Het is een leuk trainingskamp waar veel mushers met hounds staan. De trail die we trainen is 11,5 kilometer, zwaar en met veel head on head passing wat goed is voor de honden. Zelf vond ik dit laatste wel erg spannend omdat onze honden dit nog niet getraind hadden maar het ging allemaal goed. Met de oudjes traint Carel 6,5 kilometer.

Training Langtaufers1 Training Langtaufers2

De stake-out plaats die we hebben is perfect. We hebben een privé speelweide waar de honden lekker los kunnen lopen zodat ze niet de hele tijd aan de stake-out staan. Ook de pups kunnen lekker met hun broertje en zusjes van Roderick en Sandra spelen.

Langtaufers speelwei

 

19-12-2010 Wedstrijd Langtaufers

Eindelijk is het zover, de vakantie is begonnen. We zijn afgelopen donderdagavond samen met Roderick en Sandra vertrokken naar Langtaufers in Italië voor de eerste wedstrijd van het seizoen. De reis was redelijk, ondanks de waarschuwingen voor het slechte weer, zijn we toch vertrokken. Het wedstrijdje was niet druk bezocht mede door het slechte weer, maar ondanks dat was het een gezellige leuke trainingswedstrijd bij -18 graden. Aangezien Carel nog even aan het ritme moest wennen waren we de eerste dag al 1 minuut te laat aan de start, waardoor Diesel ook nog aan de verkeerde kant stond en dus onderweg nog gestopt moest worden om de honden op de juiste plaats te zetten. De tweede dag ging alles soepel en waren we tevreden. Aangezien de honden voor de eerste keer in de sneeuw liepen hebben we de wedstrijd als training gelopen.

 

29-11-2010 Grolloo

Grolloo

De eerste en tevens laatste karrenwedstrijd van dit seizoen zit er weer op. Dit jaar liepen we helaas maar 1 karrenwedstrijd en dit was Grolloo van Mushing Holland Sleddog Club. Het was ook de laatste keer dat de wedstrijd in Grolloo plaatsvond. Staatsbosbeheer heeft er een punt achter gezet en dus moet Mushing Holland Sleddog Club op zoek naar een nieuwe lokatie voor volgend jaar. Grolloo is ver rijden voor ons maar altijd de moeite waard. Je staat helemaal midden in de bossen, lekker rustig en voor de honden perfect. Weinig wandelaars met losse honden in het bos dus tijdens de wedstrijd heb je er ook geen last van. Maar hopen dat er ook weer een goede lokatie voor volgend jaar wordt gevonden. De temperatuur dit weekend was perfect. Lichte vorst en droog. De honden konden zonder problemen de wedstrijd lopen zonder risico van oververhitting etc. Dit jaar gaan we van de 4-honden klasse over naar de 6-honden klasse. Kain is weer helemaal fit na zijn blessure. Ze hebben goed gelopen en voor de 3 jaarlingen was het weer een goede ervaring. We gingen in de 6-honden klasse en in de step-klasse met 2 honden aan start. In beide klasse heeft Carel de 1e plaats behaald.

Grolloo honden

 

19-11-2010 Update-tje

We zijn alweer even aan het trainen en de honden doen het goed. Afgelopen zomer heeft Kain zijn collaterale banden gescheurd aan zijn voorpoot waarbij een stukje bot was losgekomen. Na veel en lang rust en therapie mocht hij eind oktober weer mee trainen. Dus de trainingsafstand die we met de andere honden al getraind hadden werd weer wat korter gemaakt om Kain rustig te laten beginnen. Bij de eerste paar trainingen liep hij onder de training perfect, maar bij terugkomst hadden we het idee dat hij er toch nog last van had. Hij lijkt nu de goede kant op te gaan en de kilometers gaan weer wat langer worden. We hopen dat hij volledig is hersteld aangezien Carel dit jaar over wil stappen van de 4-honden klasse naar de 6-honden klasse. De jaarlingen Diesel, Cooper en Ice lopen erg goed, hierover zijn we erg tevreden. We lopen dit jaar van de karrenwedstrijden jammer genoeg alleen Grolloo, mede omdat we Kain goed willen laten herstellen zodat hij voor het seizoen in de sneeuw weer helemaal fit is. Team Training

 

22-09-2010 Pups kiezen

Ook dit jaar gaan wij ons team uitbreiden met 2 pups. Ze komen net als onze Diesel weer bij Roderick en Sandra vandaan. De pups zullen Eros en Eagle gaan heten. Voor meer informatie over het nest zie
Canis Polaris.

Morgen worden de pups gechipt dus vandaag zijn we gaan kiezen welke we nemen.
De zwarte reu heet Eros en de pinto reu heet Eagle. Over 2 weken gaan we de pups ophalen.

Pups Eros en Eagle

 

13-7-2010 Crazy Ice en Cooper alweer 1 jaar

Onze 2 pups die we vorig jaar bij Waltraut en Christian Langer in Zwitserland hebben gehaald zijn al weer 1 jaar oud geworden. Ze zijn erg mooi geworden en we verwachten dat deze 2 samen met onze Diesel veel versterking aan het team zullen geven komend jaar.

 

15-5-2010 Diesel 1 jaar

Diesel is geen puppy meer. Hij is vandaag 1 jaar geworden. Wat gaat de tijd toch snel.
Verder is Diesel onze nieuwe jongste held geworden. Vorige week heeft hij ons enorm geholpen.
Mijn vader was achter in de tuin in het hondenhuis aan het schilderen toen hij met de ladder onderuit
gleed en naar beneden viel. Hij kon bijna niet meer bewegen en wij konden hem niet horen roepen.
De honden konden mijn vader wel horen en dus voelde Diesel dat er iets niet goed was. Diesel heeft ons toen gewaarschuwd door steeds te blijven blaffen zodat wij gingen kijken wat er was en dus mijn vader vonden en de ambulance konden bellen. Overigens gaat het gelukkig al weer een stuk beter met mijn vader. Hiervoor verdient Diesel een dikke pluim

Held Diesel